Omgangsregeling

Een scheiding heeft een grote impact op jullie kinderen. Het gevoel van stabiliteit verdwijnt plotseling en ze zullen beide ouders minder vaak zien. Daarom is een goede omgangsregeling van belang. Jullie zijn dan misschien niet meer samen, maar nog wel samen ouders.
Mediation bij de scheiding komt steeds vaker voor. PB Mediation, echtscheidingsbemiddelaar in Roosendaal en Boxtel biedt hulp en inzicht.

Een echtscheidingsbemiddelaar helpt jullie bij de omgangsregeling?

De omgangsregeling, ook wel contactregeling genoemd spreekt over een verzorgende en een niet-verzorgende ouder. Deze laatste term klinkt misschien wat oneerbiedig, maar het zegt niets over de betrokkenheid van deze ouder. Jullie kunnen helemaal samen bepalen hoe vaak en wanneer de kinderen bij welke ouder zijn. Het beste is om dit op te nemen in het ouderschapsplan. Wanneer jullie de zorgtaken voor de kinderen evenredig verdelen wordt gesproken van co-ouderschap. PB Mediation kan jullie uitgebreid informeren over de voor- en nadelen van verschillende regelingen.
Wanneer jullie er onverhoopt niet samen uit kunnen komen, wordt de beslissing door de rechter genomen. Dit is niet in het beste belang van de kinderen en daarom is het onze missie om samen met jullie tot een goede regeling te komen.
 

Wat staat er in een omgangsregeling?

Dit mogen jullie zelf invullen, maar in de basis staan vaak gegevens als:

  • Hoeveel dagen per maand bij welke ouder?
  • Hoe worden schoolvakanties ingevuld?
  • Hoe gaan we om met feestdagen?
  • Wie haalt/brengt de kinderen van en naar school?


Co-Ouderschap

Hebben jullie de intentie om ieder 50% van de verzorging van jullie kind(eren) op je te nemen, dan wordt vaak gesproken over co-ouderschap. Co-ouderschap is alleen mogelijk wanneer jullie beiden evenveel tijd aan de kinderen kunnen besteden. In de realiteit komt dit minder vaak voor dan een omgangsregeling. Een echtscheidingsbemiddelaar als PB Mediation kan jullie helpen bij het maken van de keuze die het best bij jullie situatie past.


Ze worden groot..

Kinderen worden groot en situaties veranderen. Een omgangsregeling die jaren geleden is opgesteld toen jullie kinderen klein waren is waarschijnlijk niet meer op alle punten relevant. PB Mediation biedt daarom ook jaren na jullie scheiding hulp. Wanneer jullie wensen en situatie veranderd is helpen we je bij het vastleggen van nieuwe afspraken. Door middel van de meegroei omgangsregeling herzien we het plan en wordt het waar nodig aangepast.



Wil je meer weten over mediation bij scheiding? Of ben je direct op zoek naar een echtscheidingsbemiddelaar? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl