Mediation bij relatieproblemen

Mensen en relaties veranderen gedurende de tijd. Slechte communicatie en niet begrijpen wat er in de ander omgaat, het zorgt regelmatig voor gevoelens van onvrede. Soms komt het tot de vraag: “Proberen we het nog of gaan we uit elkaar?” PB Mediation helpt jullie bij relatieproblemen door middel van relatiebemiddeling.

Wat doet een relatiemediator?

Er zijn vast mensen in jullie omgeving die goedbedoelde adviezen geven. Maar onpartijdig zijn de adviezen meestal niet. Een mediator is neutraal en benoemt geen schuld in het conflict, we zien jullie als gelijken en het doel is samen tot een oplossing te komen.
 


Voor wie is relatiemediation?

Relatiemediation is er voor stellen en echtparen die over hun relatie twijfelen. Is het mogelijk om nog samen verder te gaan of zou een scheiding toch beter zou zijn?
Er kunnen allerlei redenen zijn die leiden tot twijfels in jullie relatie, elke situatie vereist daarom een unieke benadering.
 
Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek met mediator Paulien of Erika leren we elkaar beter kennen en worden de knelpunten, verwachtingen en wensen uitgesproken. Dit is nodig om de negatieve spiraal te kunnen doorbreken.
 
 

Het verschil tussen mediation en relatietherapie?

Als jullie de stap hebben genomen om hulp in te schakelen is het belangrijk om het verschil te kennen tussen mediation en relatietherapie. Therapie heeft als doel jullie relatie verbeteren en weer dichter naar elkaar te komen. Mediation heeft als doel jullie te helpen reflecteren op jullie relatie, beter te communiceren en jullie inzichten te geven. Op basis van deze inzichten kunnen nemen jullie zelf de beslissing. Geven jullie het nog een kans. dan helpen we je natuurlijk met de handvatten die nodig zijn om niet in het oude patroon te vervallen. Kiezen jullie ervoor om de relatie of het huwelijk te beeindigen? Dan helpen we jullie uiteraard graag om dit op een zo respectvol mogelijke manier te doen, met behulp van echtscheidingsmediation
 
Zie het inschakelen van een mediator zeker niet als een teken van zwakte, integendeel. Jullie zijn echt niet de enigen die twijfelen over jullie huwelijk en/of relatie. Het vereist kracht en moed om dit toe te durven geven en actie te ondernemen.
 
 
Wil je meer weten? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl