Mediationkosten

Steeds meer mensen die in een zakelijk of familie conflict verkeren kiezen voor een mediator.
Zakelijk gezien kan een conflict een groot effect hebben op de ontwikkeling binnen een team of bedrijf. Net zoals een familie conflict, een scheiding bijvoorbeeld, van grote invloed kan zijn op jullie leven en dat van eventuele kinderen. Mediation is dus echt een investering in jullie toekomst met elkaar.

Is mediation duur?

Niet alleen is mediation een investering in de toekomst, het kan zelfs een besparing opleveren ten opzichte van alternatieven. Zo zijn er geen dubbele kosten omdat gemeenschappelijke verzoeken in één keer door PB Mediation wordt ingediend bij de rechtbank. Daarbij handelt PB Mediation het hele traject zelf juridisch en financieel af.
Wanneer het om een familie conflict gaat vraagt PB Mediation ook de toevoeging door de ‘Raad van Rechtsbijstand’ aan. Afhankelijk van jullie vermogen en inkomen kan aanspraak worden gemaakt op een toevoeging. Meer informatie hierover? http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand
 

Hoe worden de kosten door PB Mediation bepaald?

Ieder conflict is anders. Daarom plannen we altijd eerst een gratis kennismakingsgesprek. Er wordt dan besproken welke stappen er doorlopen worden en op basis hiervan wordt bepaald of er een totaal- of uurtarief berekend zal worden. Hierbij inbegrepen zijn:

  • Drie tot vijf persoonlijke gesprekken.
  • Reiskosten of huurkosten eigen of alternatieve locatie.
  • Opstellen van het ouderschapsplan en convenant.
  • Alimentatieberekeningen.
  • Opstellen vaststellingsovereenkomst.
  • Procedurele afhandeling.

We kunnen in overleg ook externe specialisten inschakelen. Bijvoorbeeld een notaris, fiscalist, financieel adviseur of een kindercoach, deze zijn niet inbegrepen bij de standaardbegroting. 

Meer weten? Neem contact op met PB Mediation via telefoonnummer 06 27236250 of mail naar info@pbmediation.nl